Patekome į antrąjį etapą-pusfinalį

Patekome į antrąjį etapą-pusfinalį

Labai džiaugiamės, kad atlikus praktinius namų darbus, buvome įvertinti ir jau trečią kartą pakviesti į antrąjį nacionalinės „Žaliosios olimpiados“ etapą-pusfinalį, kuris vyks gegužės 28 d. Šiaulių universiteto bibliotekoje ir kur 12 komandų kovos, atlikdamos  įvairias kūrybines ir protines užduotis.
Atlikti praktiniams namų darbams turėjome tik mėnesį, todėl iš anksto tam ruošėmės: žiūrėjome filmukus apie šiukšlių rūšiavimo svarbą, paneigtus šiukšlių rūšiavimo mitus, daug diskutavome, aiškinomės ką mesti į kokius konteinerius ir ko nemesti, kalbėjome apie beišsenkančius resursus, taršos plastikais padarinius, vandens ir elektros taupymo svarbą ir būdus, mokėmės kartoninių dėžių ir pakų lankstymo technologijų, o taip pat analizavome kaip naudotis mobilia programėle „Energijos suvartojimo skaičiuoklė“. Šios programėlės tikslas – padėti apskaičiuoti namuose naudojamų buitinių prietaisų suvartojamos elektros energijos kiekį, naudojimosi buitiniais prietaisais išlaidas, ir, pasirinkus geriausią variantą, praktikuoti efektyvų išteklių naudojimą. Šį darbą noriai atlikę mokiniai įsitikino jos nauda.
Noriu padėkoti mokiniams, kurie ruošė stiklo, popieriaus, plastiko rūšiavimo metodinę medžiagą, patys ją pristatinėjo mokiniams bei ruošė stendą, o taip pat buvo atsakingi ir rūpestingai rūšiavo ir nori gyventi gražesnėje, švaresnėje ir sveikesnėje aplinkoje.
Biologijos kabinete atsisakyta senų nereikalingų herbarų, kandžių ir laiko suardytų vabalų, drugelių kolekcijų, nereikalingų priemonių, rusų kalbos mokytojos Irenos Mazarevičienės kabinete – senų albumų. Dailės ir technologijų mokytoja Vaida Baltušytė su mokiniais iš nebereikalingų atliekų sukūrė daug gražių darbų, atgijusių naujam gyvenimui.
Tikimės, kad mokiniai įgijo naujų žinių ir įgūdžių rūšiuojant, todėl keitėsi jų požiūris ir įpročiai.
Gimnazijos komandai pusfinalyje reikia palaikymo, todėl kviečiu vykti ir padėti kartu dalyvaujant įdomiose veiklose bei laimėti naudingus prizus.

Biologijos-chemijos mokytoja Vida Zubienė


Komentarai išjungti.
Skip to content