festivalis-konkursas „MANO SENAS DRAUGE…“

festivalis-konkursas „MANO SENAS DRAUGE…“

Dabar laukia filmo premjera su žiauriai daug intrigos

Praėjusį savaitgalį vykęs IX Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „MANO SENAS DRAUGE…“ buvo neįprastas. Įvyko konkursinis koncertas, kuriame visi dalyviai iš Kauno, Vilniaus, Zarasų atliko autorines dainas. Programoje – privalomas kūrinys poetės Elenos Mezginaitės tekstu. Pirmąkart festivalyje dėl pandemijos neįvyko baigiamasis koncertas (GALA CONCERT), kuris būtų vykęs be žiūrovų. Todėl pasirinktas netradicinė išeitis. Bus sukurtas filmas „JAUNIEJI DAINŲ AUTORIAI IR ATLIKĖJAI IX LIETUVOS MOKSLEIVIŲ IR JAUNIMO DAINUOJAMOSIOS POEZIJOS FESTIVALYJE-KONKURSE „MANO SENAS DRAUGE…“
Didelė atsakomybė krinta ant filmo kūrėjų studijos „Mažylis dirba“ pečių. Juk reikės parodyti ne tik geriausius festivalyje nuskambėjusius kūrinius, jų autorius, bet ir išlaikyti didelę intrigą – kas kokius laurus skynė. Taip pat ir eksponuoti Panevėžį, kaip Elenos Mezginaitės miestą. Miestą, kuriame yra dainuojama poezija, kuriame kūrė Juozas Miltinis. Miestą, kuris jaunėja ne dienomis, o valandomis.
FILMO premjeros laikas netrukus bus skelbiamas įvairiausiomis įmanomomis informacijos priemonėmis.
Projekto įgyvendintojai – Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka ir Panevėžio V. Žemkalnio gimnazija.

Nugalėtojai>>>


Komentarai išjungti.