Saugesnio interneto savaitė

Saugesnio interneto savaitė

Lietuvoje vasario 10-15 d. skelbiama Saugesnio interneto savaitė, kurios metu viešosiose bibliotekose ir mokyklose vyks įvairūs renginiai ir tiesioginės interneto transliacijos saugesnio interneto temomis tiek vaikams ir jaunimui, tiek suaugusiems.
Asmens saugumo duomenis ir privatumą pažeidžiančių grėsmių bei klaidinančio turinio internete apstu. Tačiau kritiškai vertinant turinį, žinant į ką atkreipti dėmesį, galima išvengti nemalonių incidentų. Svarbiausia – nuolatos domėtis saugaus interneto klausimais ir atkreipti dėmesį į specialistų rekomendacijas.
Mūsų gimnazija jungiasi prie šios pasaulinės iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.
Pirmokams, antrokams per robotikos užsiėmimus vyko edukacinė veikla „Apuoko pamokėlė”. Jiems papasakota kaip reikia saugiai elgtis internete. Naudojant Kiškio, Lapės ir Apuoko personažus atkreiptas mokinių dėmesys, jog net ir žaidžiant mėgstamus žaidimus turime išlikti budrūs ir atsargūs, o atsiradus neaiškumams – visada pasitarti su vyresniais.

IT mokytoja Edita Janulionienė


Komentarai išjungti.
Skip to content