UAB „Eisturo“ dovana- kelionė į Pakruojį

UAB „Eisturo“ dovana- kelionė į Pakruojį

Kalėdų išvakarėse- gruodžio 22 dieną Gimnazijos 4 b klasės mokiniai vyko į Pakruojo dvarą- susipažinti su negirdėtomis dvaro istorijomis. Pakruojo dvaras dabar yra veikiantis, „gyvas“ architektūrinis paveldas, leidžiantis patirti dvaro gyvenimą. Mokiniai patyrė ypatingą istorinį laiką su Baronaite ir tikromis dvaro istorijomis tiesiai iš pirmų lūpų. Jos lydimi keliavome dvaro rūmų koridoriais į slapčiausias ir įdomiausias dvaro rūmų vietas, kurios dar mena laikus, kai jais vaikščiojo kilmingieji. Supratome, kam kilmingiesiems reikėjo mokytis net 5 užsienio kalbų, kodėl jie norėjo visada būti pranašesniais už valstiečius. Šios ekskursijos metu nusikėlėme 100 metų atgal ir pajutome tikrą XIX a. pabaigos dvaro atmosferą.
4 b klasės mokinė Luknė Pratkutė skambino fortepijonu muzikos kūrinį, kuris ir nunešė mus į tuos laikus, kai vykdavo pokyliai, kilmingųjų šokiai ir malonūs pasisėdėjimai. Susipažinome su to meto vaikų žaidimais, suaugusiųjų užsiėmimais, biblioteka.
Aplankėme ir kostiuminę, kurioje susipažinome su to meto kostiumais, pokylių suknelėmis, kitomis aprangos detalėmis. Kiekvienas atrado sau tinkančią skrybėlę ar kitą galvos apdangalą. Malonu buvo pajusti save kitoje aplinkoje, susipažinti su Lietuvos paveldu.
Vengdami susibūrimų, kelionę organizavome dienos metu, todėl išimtinai tik mūsų klasės mokiniai, nesant kitų lankytojų, galėjo grožėtis šilko žibintais „Stebuklų šalyje”, kuriame daug  didžiulių kerinčių skulptūrų, pasakų veikėjų.
Gimnazijai skirtą dovaną (100 Eur dovanų kuponą) pradinukai panaudojo įsimintinai  kelionei į Pakruojo dvarą. Nuoširdžiai dėkojame Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos administracijai už suteiktą galimybę.

4 b klasės mokiniai ir mokytoja Zita Satkauskienė


Komentarai išjungti.
Skip to content