Pasaulio pažinimo įvadas Panevėžio gamtos mokykloje

Pasaulio pažinimo įvadas Panevėžio gamtos mokykloje

Panevėžio Vytauto Žemkalnio trečiokai rugsėjo 4 d. per pasaulio pažinimo pamoką vyko į Gamtos mokyklą. Teritorijoje  buvome vienintelė klasė, tad vaikai galėjo laisvai be kaukės pasidžiaugti ir gamta, ir klasės draugais. Kad patektų į edukacinę programą, pirmiausia vaikai turėjo peršokti per išdžiūvusį griovį, tuomet susipažino su Gamtos mokykloje auginamais naminiais gyvuliais: asiliuku, poniu, avyte, ožkele ir triušiukais.

Programos vadovė Rima pristatė pirmuosius išmaniuosius telefonus, kurių žinutes nešiojo balandžiai.  Įdomu tai, kad prie auginamų balandžių aptvaro nuolat atskrenda dalis laukinių karvelių ar namuose auginamų balandžių, kurie pasiilgę draugų juos aplanko. Vaikai susipažino su seniausiais „telefonais“ – balandžiais ir pamatė antis, vištas, gaidelius, fazanus ir kitus paukščius. Prie medžių buriavosi raudoni, su kryželiais vabaliukai, tai – blakės kareivėliai, dar vadinami – gaisrininkais dėl savo raudono skydo. Jie nei kanda, nei žnybia ir yra visai nepavojingi, kaip tik kartu draugiškai gyvena kolonijomis.

Vaikai pastate stebėjo šaltakraujus gyvūnus – čia jau visi vėl prisiminėme kaukes. Šaltakraujai negali išlaikyti pastovios kūno temperatūros, nes priklauso nuo aplinkos temperatūros. Todėl visi šaltakraujai gyvūnai žiemą žūtų, jei neturėtų kur pasislėpti. Driežai, gyvatės ir varlės lenda į žemę ir užmiega žiemos miegu, o čia Gamtos mokykloje galima stebėti juos ištisus metus. Vaikai pasinaudodami telefonuose esančiais fotoaparatais, fotografavo tai, kas patraukė jų dėmesį.

Gamtos mokykloje trečiokai žaidė komandinį žaidimą, bandydami saugiai perduoti labai didelį kamuolį kitai komandai. Tai sukėlė daug teigiamų emocijų. Vienas iš vaikų pareiškė: „Norėčiau, kad čia būtų mūsų mokykla“. Gamtos mokykloje vaikai pasijuto natūralia Gamtos dalimi.

Gamtos mokykloje lankytojus pasitinka ir išlydi kranklys, kuris visada lankytojams pasako „Atia“, tačiau šį kartą jis to neištarė – vadinasi, mes dar sugrįšim.

Gamtos mokyklos vadovė pakvietė lankyti būrelį „Gamtos draugai“, tad tėvelių sprendimu trečiokai tęs savo edukacines veiklas Gamtos mokykloje, lankydami būrelį.

Klasės mokytoja Zita Satkauskienė


Komentarai išjungti.