Aplinkos ministerijos dovana – knyga

Aplinkos ministerijos dovana – knyga

Džiaugiamės aplinkos ministerijos gauta dovana – knyga „100 klausimų apie klimato kaitą”. Ministerija jau trečius metus organizuoja Klimato kaitos savaitę, „kuria siekiama atkreipti visuomenės, verslo ir kitų suinteresuotų grupių dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus“ https://klimatokaita.lt/aktualijos/renginiu-kalendorius/klimato-savaite-2021/

3a ir 3b klasės mokiniai lapkričio mėn. diskutavo apie klimato kaitos priežastis ir pasekmes, stengėsi suprasti, koks yra žmogaus vaidmuo Žemėje, kaip ji keičiasi, aptarė klimato kaitos problemas pasaulyje. Trečiokai dalijosi mintimis, ką jie galėtų padaryti dar šiandien, kad prisidėtų prie gamtos taršos mažinimo. Daugelis vaikų pažadėjo, kad stengsis nešiukšlinti, rūšiuoti atliekas, taupyti vandenį ir elektrą.

Kad supažindintų Vytauto Žemkalnio gimnazijos bendruomenę, trečiokai sukūrė stendą „Klimato kaitos pavojai”, kuriame savo mintis vaizdavo piešiniuose. Bendradarbiaudami grupėse mokiniai ieškojo sprendimų, kūrė ateities pasaulio viziją, kaip sušvelninti klimato kaitą ir nutarė pradėti nuo savęs, rūšiuoti atliekas ir iš jų sukurti kūrybinius darbelius, kuriuos pristatys akcijoje „Antrasis daiktų gyvenimas“.

Į Klimato kaitos savaitės renginius įsijungė 4 klasių mokiniai, kurie dalyvavo viktorinoje „Mūsų Žemės ateitis“, geografijos pamokose vyko pokalbiai, diskusijos apie klimato kaitos pasekmes. Šios savaitės Ekonomikos ir verslumo pamokoje gimnazistai modeliavo „Klimato kaitos savaitės“ renginių eiliškumą bei kūrė pasirinktinai lankstinuką arba plakatą.

3b klasės mokytoja Loreta Valainienė


Komentarai išjungti.
Skip to content