Pradinukai dalyvavo akcijoje „Rudens kraitelė-2021“

Pradinukai dalyvavo akcijoje „Rudens kraitelė-2021“

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet Panevėžio gamtos mokyklos bendruomenei pakvietus visi pradinukai sujudo, kad prisidėtų prie Gamtos mokyklos gyvūnų gerovės. O mūsų pradinukų būrys jau padidėjo, tad iš visų 1-4 klasių sulaukėme įvairiausių daržovių ir vaisių, tad ir sudalyvavome paramos maistu Gamtos mokyklos gyvūnams akcijoje.
Renginiui neatsitiktinai pasirinkta Rugsėjo 22-oji – rudens lygiadienis, žymintis astronominio rudens pradžią. Nuo šios dienos nakties trukmė jau tampa ilgesnė už dienos trukmę ir toliau ilgėja. Kaip ir kiekvienas ryškus gamtos pokytis, taip ir ši diena Lietuvoje buvo nuo seno laikoma švente. Šią dieną būdavo džiaugiamasi derliumi, dėkojama dievui Žemininkui.
Atskubėjęs ruduo subrandino mūsų daržuose ir soduose derlių, aprūpino gyventojus maisto atsargomis. Užpildę savo sandėlius ir aruodus, pasidalinome gėrybėmis su kitais. Daržovės, vaisiai, grūdai Rudens lygės dienos proga tapo dovana Gamtos mokyklos gyvūnams.
Akcija vykdoma įgyvendinant Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamo aplinkosaugos švietimo projekto „Aplinkai draugiškas panevėžietis“ veiklas.
Gamtos mokykla įteikė Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijai padėkos raštą ir pažymą, kiekvienai klasei – po užrašų sąsiuvinį apie deginamo kuro reikšmę ir vieną simbolinį žibintą, kuris atspindi, kad esame atsakingi už gamtos saugojimą ir išteklių taupymą.

Pradinių klasių mokytojos


Komentarai išjungti.