Trečiokai kviečia dalyvauti visuomeninėje veikloje

Trečiokai kviečia dalyvauti visuomeninėje veikloje

Spalio 2 d. – 3 B klasės mokiniai per fizinio lavinimo pamoką aktyviai sportavo mokyklos aplinkoje, panaudodami netradicinius sportui skirtus įrankius- grėblius, šluotas ir didelius maišus.
Mokykloje auga daug gražių didelių medžių, kurių pavėsyje ir per tradicines mokyklos šventes džiaugiasi visa mokyklos bendruomenė, tačiau kai rudenį taip gausiai prikrenta lapų, kiemsargė nebespėja jų grėbti rytą- vakarą.
Trečiokai grožėdamiesi rudeniška mokyklos aplinka mėgavosi nukritusiais lapais, kaštonais ir su malonumu pasiprašė iš kiemsargės grėblių, šluotų ir dalindamiesi grėbė, šlavė ir krovė į didelį maišą, kurį vos keturiese panešė. Kai kurie vaikai grėbė pirmą kartą. O ir darbas buvo smagus.
– Kaip smagu ir įdomu! Ar dar eisime lapų grėbti!?- trečiokai klausinėjo mokytojos.

Kai lapai sausi ir tokie gražūs- argi galima juos taip greit suversti, nepasigrožėjus, o ir lapai- tai žaliava mūsų gamtos, dailės ir technologijų užsiėmimams! Tai, ką intensyviai sugrėbėme, tai tik lašas jūroje- pažvelkite į medžius, ir suprasite, kad tai tik pradžia. Tad vien mūsų mažųjų pagalbos neužteks. Mes tikrai dar eisime grėbti, šluoti, krauti į maišus!
Kviečiame visus nors kiek prisidėti prie gamtos šauksmo ir sudalyvauti bendruomenei naudingoje veikloje – jei ne dirbti, tai nors pasigrožėti krintančiais lapais!

3 B klasės mokytoja Zita Satkauskienė


Komentarai išjungti.
Skip to content