Trečiokų edukacijos diena- išvykoje

Trečiokų edukacijos diena- išvykoje

Spalio 5 d. – 3 B klasės mokiniai per netradicinio ugdymo dieną keliavo į Pasvalio krašto muziejų ir dalyvavo etninės kultūros paso edukacijoje „Apie bitučių gyvenimą“.
Edukacijos tikslas – supažindinti programos dalyvius su senosios bitininkystės tradicijomis ir papročiais, bitučių gyvenimo ypatumais, jų gaminamų produktų nauda ir pritaikymu. Pradinukai susipažino su bitininkystės amatu per bitučių varžytuves. Edukacijos dalyviai susiskirstė 3 tris komandas – lauko, miško, sodo bičių šeimas , kurios vykdė bičių motinėlės paskirtas užduotis. Su bitininkystės papročiais susipažinome menant mįsles, šokant bendrą bitučių šokį, piešiant bičių Deivę, sprendžiant dėlionę iš fotografijų, žiūrėdami vaizdo medžiagą apie spiečiaus gaudymą. Laukiamiausia „bičių šeimų“ varžytuvių dalis – bitučių gaminamų produktų degustavimas. Būtent šioje užduotyje pasitelkę visus savo skonio ir uoslės receptorius pabandėme atpažinti kur yra medus, žiedadulkės ar bičių duonelė? Bičių motinėlė-edukatorė už kiekvieną teisingą įvykdytos užduoties atsakymą „bičių šeimoms“ skyrė po korio akutę, o laimėjo darbščiausia sodo šeimos komanda „pasiuvusi“ didžiausią korį.
Po edukacijos lankėmės įsimintiniausiose Pasvalio krašto vietovėse. Aplankėme Pasvalio miesto legenda tapusį Antanėlį – keistuolį Lėvens tilto muzikantą, pastatytą ant senojo Pasvalio tilto šalia bažnyčios. Tai- interaktyvi skulptūra –vos lankytojai pradeda kalbėtis, ji pati kalba ir groja.
Ilgėliau apsistojome Pasvalio smegduobių parke – ten pailsėjom, užkandom tėvelių įdėtais užkandžiais, atsigaivinome ir radę puikią sceną- joje koncertavome, vaidinome, šokome, džiaugėmės paskutiniais saulutės spinduliais, nes diena buvo išties šilta +23 ir saulėta. O grįždami į mokyklą dainavome ir džiaugėmės smagiomis ekskursijos akimirkomis.

Klasės mokytoja Zita Satkauskienė


Komentarai išjungti.
Skip to content