Poezijos pavasaris

Poezijos pavasaris

„Kas iš tavo teisybės, jei nedrįsi jos ginti,/ Kas iš gyvenimo, jie gailiesi galėjęs gimti./ Žodis – niekas, jeigu pilkas,/Kas iš tavęs, jeigu silpnas…“ ( „G@G Sindikatas”, “Žaibo rykštė”) Repu pagal grupės „G@G Sindikatas” lyderio žodžius prasidėjo tradicinis-netradicinis gimnazijos ir miesto bendruomenei skirtas renginys Poezijos pavasaris 2019. Poezijos šventė – tai ir Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ 2019 dalis. Gimnazistai ir visa gimnazijos bendruomenė šiemet Poezijos pavasario laureatu-kūrėju išrinko ryškią Lietuvos asmenybę – grupės „G&G Sindikatas“ įkūrėją ir sielą, muzikos ir tekstų autorių, hiphopo pradininką Lietuvoje, socialinių projektų sumanytoją ir vykdytoją, nacionalinės ekspedicijos „Nemunu per Lietuvą“ ir „Misija Sibiras“ dalyvį, aktyvų visuomenininką, apdovanotą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, 2016 metų Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos socialinės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorių, neatlygintinos kraujo donorystės akcijos „Vienas kraujas“ vieną iš įkūrėjų, seminarų ir paskaitų jaunimo kultūros, subkultūrų, prevencijos ir panašiomis temomis autorių, įdomų pašnekovą ir intelektualų Lietuvos lyderį Gabrielių Liaudanską –Svarą. Šventėje dalyvavo ir Panevėžio miesto progimnazijų jaunieji kūrėjai ir jų mokytojai, gimnazijos bendruomenė. Jaunųjų kūrėjų poete –laureate vainikuota Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos jaunoji kūrėja – 6a klasės mokinė Toma Kraujelė.
Gabrielius Liaudanskas – Svaras noriai dalyvavo improvizuotoje gimnazistų diskusijoje apie viską – pasaulį, žmones, laisvę ir prievartą, patriotizmą ir galimybę keistis pačiam, mokyklą ir patyčias, Lietuvą ir politiką, kūrybą ir perskaitytas knygas… Jis mielai atsakė į klausimus, pasakojo apie savo muzikinę kūrybą, rašymą, diaugialypę veiklą, dalijosi įspūdžiais iš ekspedicijų, savanoriavimo ir šaulių veiklos. Poezijos pavasario šventėje dalyvavę išgirdo daug įdomių minčių, patys galėjo užduoti klausimus, bendrauti betarpiškai ir paprastai. Mokiniams didžiulį įspūdį paliko Gabrieliaus Liaudansko – Svaro erudicija ir apsiskaitymas, paprastas ir šiltas bendravimas su visokio amžiaus žmonėmis. Susitikimas – tai tiesiog puiki pamoka.
Poezijos pavasaris tęsis alyvų žydėjimu, o gegužės 24 dieną gimnazijos bendruomenę sukvies į susitikimą su Lietuvos ir užsienio poetais.

Šventės akimirkos, užfiksuotos Gintaro Viksvos.

Mokytoja Rasa Majauskienė


Komentarai išjungti.