Mokslo ir žinių diena gimnazijoje

Mokslo ir žinių diena gimnazijoje

Nuotraukos Gintaro ir Renatos Viksvų

Kardeliais, rožėmis, astrais ir kitais margaspalviais žiedais šiandien pasipuošė Lietuva, kviečianti vaikus į darželius, mokyklas ir gimnazijas. Mokslo ir žinių dieną švenčia ir Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija, nuo rugsėjo 1-osios tapusi humanistinės kultūros ugdymo menine veikla gimnazija. Šiemet joje pradeda mokytis viena pirmokų ir dvi penktokų klasės, grįžtama prie gimnazijos ištakų. 1 kl. mokytojaus pradinių klasių mokytoja Vilma Palepšienė, prailgintos grupės mokytoja Aurelija Bendžiuvienė. Nauja yra ir tai, kad 5 klasių mokiniai pasirinko vizualiojo meno ir scenos menų kryptį.
Gimnazijos direktorius Artūras Totilas, sveikindamas gimnazijos bendruomenę, pabrėžė apie laukiančius iššūkius, kuriuos įveikti galima tik susitelkus ir kūrybiškai. Sveikinimą perskaitė Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo ir jaunimo reikalų vedėjo pavaduotojas Eugenijus Kuchalskis, linkėdamas gimnazijai atgimimo ir didelės sėkmės. Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime pabrėžiama, kad šiemet nauji mokslo metai prasideda Lietuvai minint valstybės atkūrimo šimtmetį, „kai visi kartu sutinkame antrąjį mūsų laisvos ir nepriklausomos valstybės amžių. Dabar Jūsų laikas augti, ieškoti, atrasti, mokytis ir išmokti, nes žinios taps tvirtu Lietuvos ateities pamatu.” Taigi gimnazija pasiruošusi augti ir auginti, lavinti ir mokyti ir Šimtmečio 87 laidos abiturientus, ir mažuosius pirmokėlius, ir kiekvieną, pravėrusį klasės duris.
Rugsėjis atėjo. Daug naujovių, netikėtumų ir iššūkių pažers kiekviena mokslo metų diena. Tebūna ji sėkminga, prasminga, įdomi ir kūrybinga.

Rasa Majauskienė,
Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos lituanistė,
Lyderių klubo vadovė

 


Komentarai išjungti.
Skip to content