Panevėžio gimnazija jungiasi prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“

Panevėžio gimnazija jungiasi prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“

https://jp.lt/v-zemkalnio-gimnazija-jungiasi-prie-prezidentes-d-grybauskaites-inicijuotos-kampanijos-uz-saugia-lietuva/

Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos bendruomenė jungiasi prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Gimnazijos mokytojų kolektyvo iniciatyva gimnazijoje pradedamas nuoseklus socialinis ir pedagoginis darbas su visa mokyklos bendruomene, teikiant realią pagalbą sunkumus patiriantiems jos nariams.Atsiliepdami į Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą kurti Lietuvą be patyčių, priklausomybių ir smurto, gimnazijos mokytojai parengė programą, kaip padėti sunkumus patiriantiems mokiniams, jų šeimos nariams, kolegoms mokytojams stiprinti socialinius įgūdžius ir emocinę sveikatą. Inovatyviomis priemonėmis, meno ir literatūros terapijos pagalba bus sprendžiamos emocinės ir socialinės problemos. Su ekspertų pagalba rengiami terapiniai užsiėmimai skirti ir mokiniams, ir jų tėvams, ir mokytojams, vyks atsakingos tėvystės seminarai, emocinio ir socialinio ugdymo mokymai, individualus darbas su specialius poreikius turinčiais mokiniais.

1.Žemkalnio gimnazija – atvira ir pasirengusi padėti visiems sunkumus patiriantiems bendruomenės nariams. Pasak gimnazijos mokytojų kolektyvo atstovės Jurgitos Briedienės, mokytojai negali ignoruoti fakto, kad daug mokinių į pamokas atsineša emocinius ir socialinius sunkumus, ieško ne tik žinių, bet ir supratimo, išklausymo, dėmesio ir pagalbos. Todėl mokytojo pareiga – ne tik mokyti, bet ir nukreipti, padėti, išgirsti.

2.Gimnazijos pedagogų kolektyvas vieningas – esame pasiruošę mokytis pastebėti emocinius sunkumus ir padėti mokiniams juos įveikti. Gimnazija atvira ir jų tėvams, globėjams – rengsime atsakingos tėvystės mokymus, padėsime organizuoti vaikų neformalų ugdymą, atsižvelgsime į unikalius mokinio poreikius.

Gegužės 9 – 19 d. gimnazijoje vykstančio ,,Poezijos pavasario“ renginiai – pirmasis ciklo ,,Už saugią Lietuvą“ žingsnis! Gimnazijos skaitykloje buvo vykdomas projektas ,,SkaiTAU“: netradicinėje erdvėje vedamos pamokos, kurių metu gimnazistai įvairiomis kalbomis ( lietuvių, rusų, anglų, vokiečių, švedų, korėjiečių) skaitė poeziją. Atvira emocija ne vieną paskatino atsiverti, žvilgtelėti į savo emocines, psichologines problemas ir laukti diskusijos – susitikimo su šių metų „Poezijos pavasario“ laureate, poezijos terapeute Jūrate Sučylaite, kurios paskaita leis stiprinti gebėjimus padėti emocinius sunkumus patiriantiems gimnazijos bendruomenės nariams.

Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos bendruomenė


Komentarai išjungti.