Matematika laiko keliu

Matematika laiko keliu


Gimnazijos pirmokai ir antrokai gimnazijos vardadienio šventei pagamino geometrinių figūrų, surado vadovėlių, iš kurių mokėsi jų seneliai ir tėvai. Matematikos mokytojos parengė mokinių darbų ir senovinių vadovėlių parodėlę. Gimnazistams smalsu, kokie buvo uždaviniai, kaip juos reikėjo spręsti.
Matematika – įdomi, nuotaikinga ir žaisminga. Pirmųjų klasių mokiniai patvirtins, nes jie buvo matematinio renginio „Matematika laiko keliu“ dalyviai.
Tarpusavyje varžėsi keturios komandos.
Ib klasės mokiniai šiam renginiui pasiruošė atsakingiausiai. Vertinimo komisijai jų prisistatymas patiko labiausiai. Greičiausiai teisingai matematines figūras sudėjo ir perskaitė žymaus žmogaus mintį apie matematiką Ia klasės komanda. Mokiniams teko prisiminti daugybos lentelę. Pasirodo, kad dauginti mintinai sudėtingiau, nei su skaičiuokliu. Šioje rungtyje Ia klasės komanda buvo nepralenkiama. Matematinio kryžiažodžio spendimo spartuoliai – Ic klasės komanda. Apie skaičių Pi daugiausiai žinojo irgi Ic klasės matematikai. Kūrybingiausieji – Ia klasės mokiniai. Jie surimavo puikias eiles, įterpdami matematines sąvokas:
Jei meilė kaip lygtis,
O išspręsta lygtis , tai tik viltis.
Jei viskas lygu nuliui-
Suprantu
Matematika ne tau.
Aktyviausi – Id klasės sirgaliai. Už sukurtą skanduotę komandai pelnė papildomus taškus.
Dėmesingiausias Ic klasės komandos narys Edgaras, tapo matematinio žaidimo nugalėtojumi ir uždirbo 3 taškus.
Vertinimo komisijai, suskaičiavus visus taškus, paaiškėjo, kad didžiausią šakotį teks ragauti Id klasės komandai.


Komentarai išjungti.
Skip to content